Neste koondab töötajaid

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Neste logo.
Neste logo. Foto: Ints Kalnins

Soome kütusetootja Neste koondab 390 töötajat ja korraldab ettevõtte ümber, lootes kokku hoida 50 miljonit eurot aastas, teatas ettevõte, kirjutab Äripäev.

Jaanuaris teatas Neste, et ühendab kolm taastuvate toodete üksust üheks ja korraldab funktsioonid ümber. Siis alustas ettevõte ka koondamisläbirääkimisi.

Soomes kujunes pärast läbirääkimisi lõplikuks töökohtade arvu vähendamiseks ligikaudu 320 töökohta ning ülemaailmselt vähendab Neste hinnanguliselt veel 70 töökohta.

Loe pikemalt Äripäevast.

2. novembril 2023 kirjutas Positmees, et kütusefirma Neste plaanib koondada ligi 400 töökohta, enamik neist Soomes. Koondamised olid osa organisatsiooni ümberkujundamisest, mille eesmärk oli tõsta ettevõtte konkurentsivõimet ja hoida kokku ligi 50 miljonit eurot, kirjutas Soome rahvusringhäälingu Yle uudisteportaal.

3. novembril kirjutas Postimees, et Postimees uuris Neste Eesti üksuselt, kas koondamine puudatab ka neid. Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste palus selle küsimusega pöörduda Soome emafirma poole, kes koondamisi puudatava teate väljastas.

Soome firma Neste Oyj pressiesindaja kinnitas Postimehele, et väljaspool Soomet on plaanis koondada 50–100 inimest. Ta rõhutas, et see on esialgne hinnang. Samuti pole selge, kui palju konkreetsetes riikides inimesi koondatakse. See selgub 2024. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles