Poolte Eesti elanike finantstervis on haavatav

PM Majandus
Copy
Rahakott jääb kuu lõpus aina tühjemaks.
Rahakott jääb kuu lõpus aina tühjemaks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgub, et Eesti inimeste üldine hinnang oma finantsvõimekusele ja -teadmistele on aastaga küll hüppeliselt kasvanud, kuid 45 protsendi Eesti elanike majanduslik olukord on endiselt haavatav või pingeline.

«Teist aastat järjest läbi viidud finantstervise uuring annab hea ülevaate Eesti, Läti, Leedu ja Rootsi elanike majanduslikust olukorrast ning selle muutumisest ajas,» sõnas Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Mari-Liis Jääger ja lisas, et üldine seis on aastaga paranenud kõikides riikides ning Balti riikidest on finantstervise indeks kõrgeim just Eestis. «Selle kõrval peab siiski tõdema, et enam kui pool Eesti elanikest ei tunne end rahaasjades turvaliselt ega saa hakkama ootamatute kuludega,» lisas Jääger.

Hea või tugeva finantstervisega inimeste osakaal on Eestis suurim 18–29-aastaste (61 protsenti) ning 30–39-aastaste seas (58 protsenti). Vanemates vanuserühmades jääb hea või tugeva finantstervisega elanike osakaal vahemikku 47–50 protsenti. Sotsiaalse staatuse alusel moodustatud rühmade võrdluses on finantstervise olukord keerulisem tudengite ja töötute hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles