Arco Vara tegi dividendiettepaneku

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe.
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe. Foto: Mihkel Maripuu

Kinnisvaraarendaja Arco Vara teeb aktsionäridele ettepaneku jätkata eelmise aasta lõpuni kehtinud dividendipoliitikat, mille järgi makstakse aktsiaomanikele dividende neli korda aastas, kokku kuus senti aktsia kohta. Tootlus on seega sarnane LHV aktsiaga.

Esimese Eesti börsiettevõttena 2021. aastal kvartaalseid dividende maksma hakanud Arco Vara on saanud investoritelt oma dividendipoliitikale vaid positiivset tagasisidet ning ettevõtte juhi Miko Niinemäe sõnul võtsid aktsionärid kolm aastat tagasi uue dividendipoliitika kohe hästi vastu. «Kui üldiselt on Eesti investor harjunud dividendi laekumist nägema vaid aasta keskpaigas, siis Arco Varalt saab dividenditulu nautida ka enne jõule – see valmistas investoritele heameelt,» selgitas börsiettevõtte juht ning lisas, et Arco Vara planeerib olenemata majandustsükli seisust sellise dividendipoliitikaga jätkata ka edaspidi.

Aktsionäridele tehtava ettepaneku järgi makstakse neile edaspidi dividende järgmiselt: juunis kaks senti, septembris üks sent, detsembris kaks senti ning märtsis üks sent aktsia kohta. Praeguse Arco Vara aktsia hinnataseme juures teeb see dividenditootluseks veidi üle 3,6 protsendi, mis on samas suurusjärgus LHV Groupi tänavuse dividendiootusega. Kvartaalsete dividendide saamise õigust omavate aktsionäride nimekiri fikseeritakse kõikidel juhtudel sama kuu 6. kuupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles