Tallinna Sadam loodab Soome seisanud hiidstreigist lisatulu

Erkki Erilaid
Copy
Sadamatööliste streik algas juba 15. veebruaril. Ühes Soome peamises kaubasadamas Vuosaaris andsid tööseisakust teada ka liiklusmärgid. 
Sadamatööliste streik algas juba 15. veebruaril. Ühes Soome peamises kaubasadamas Vuosaaris andsid tööseisakust teada ka liiklusmärgid. Foto: EMMI KORHONEN/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Streik seiskab pea täielikult Soome ekspordi. Kaubalaevad otsivad uusi sadamaid, raudteel ei liigu konteinerid ja lennukid peavad piiri taga tankima. Eesti eksportijad vaatavad toimuvat kasvava murega, kuid Tallinna Sadam haistab lisatulu.

Esmaspäeval alanud ja kaks nädalat kestev streik ajas Soome suurtööstused ja ametiühingud omavahel karvupidi kokku. Tööstusliidud nimetavad seekordset tööseisakut ajaloo rängimaks. «Nüüd on maskid eest heidetud,» teatas tööstusliidu esimees Riku Aalto käredas pressiteates, viidates sellele, et valitsus ja ettevõtlus kannatavad praeguse streigi käes ühtmoodi ja seda ajal, mil majandusel juba niigi läheb kehvasti.

Seetõttu ähvardavad suurtööstused eesotsas puidutootjatega sulgeda liine ja jätta palgast ilma ka need töötajad, kes streigis ei osale. Sellist asja pole varem Soomes nähtud. Streik läheb majandusele hinnanguliselt maksma 320 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles