ABB laiendab Eestis Soome arvelt tootmist

PM Majandus
Copy
ABB Jüri tehas.
ABB Jüri tehas. Foto: Tairo Lutter

Globaalne tehnoloogiaettevõte ABB laiendab Eestis Soome arvelt tootmist. Oodata on nii lisainvesteeringuid kui ka uute töötajate värbamist.

ABB kaotab 102 töötajaga Helsingi tehases 67 töökohta, kirjutab Soome ajaleht Kansan Uutiset. Lõplik koondamiste arv võib väheneda, sest pikk üleminekuperiood võimaldaks osal töötajatel leida tööd ABBs teisel töökohal.

Koondamiste põhjuseks on staatoritootmise üleviimine Helsingist ettevõtte Eesti tehasesse Jüris. Töökohti paigutatakse ümber 2024. aasta augustist kuni 2025. aasta juunini.

ABB mootorite ja generaatorite üksuse juht Eestis Argo Aavik selgitas intervjuus Äripäevale, et ABB Large Motorsi globaalne äridivisjon otsustas hiljuti konsolideerida Euroopa sünkroonmootorite staatorite tootmise kokku ühte asukohta, milleks valiti Eesti tehas. «Eesti üksustel on ABBs väga tugev maine, hinnatakse meie oskusi ning meie ärikultuuri,» sõnas ta.

«Kindlasti toob see kaasa ABB Eesti üksusele toodete gabariitide ja tootmismahu kasvu ning lisakasvu ka töötajate arvus. Kõik need detailid saavad paika alles järgnevate kuude jooksul, mistõttu täpsematest numbritest on veel vara rääkida,» rääkis Aavik Äripäevale.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles