Euroopa Liidu nõukogu kiitis heaks platvormitöö direktiivi

BNS
Copy
Wolti ja Bolti kullerid.
Wolti ja Bolti kullerid. Foto: Tairo Lutter

Esmaspäeval kiitsid ministrid Brüsselis Euroopa Liidu tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseküsimuste nõukogus heaks platvormitöö direktiivi, mille eesmärk on parandada platvormitöö tegemise tingimusi ning suurendada läbipaistvust platvormitöö algoritmilises juhtimises; ka seni hääletustes erapooletuks jäänud Eesti toetas kokkuleppe heakskiitmist.

Samas majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo sõnul kiideti küll direktiivi tekst kompromissi eesmärgil heaks, kuid mõned kitsaskohad säilisid.

«Platvormitööd puudutavate reeglite osas on olnud keerulised läbirääkimised ning tänan eesistujariike erinevate seisukohtade kaasamise ja saavutatud kokkuleppe eest. Meie kohus on tagada Euroopas üha kasvavale hulgale platvormitöötajatele selged ja väärikad töötingimused. Teisalt ei tohiks me seda teha uuendusliku majandussektori jätkusuutliku arengu arvelt. Platvormidest on saanud innovatsiooni ja tööhõive kasvu mootor ning on oluline, et ebaselge õigusruum ei takistaks neil arendada kaasaegseid ja paindlikke töövorme ega piiraks liigselt tehisintellekti kasutamist automatiseeritud otsuste tegemisel,» kommenteeris minister pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles