Luminor: teenuste väliskaubandus toob häid uudiseid

BNS
Copy
Kui me tahame tõsimeeli rääkida Eesti majanduse mahu märkimisväärsest kasvatamisest, siis peame tegema raskeid valikuid, võtma riske ning langetama tarku otsuseid, leiab Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.
Kui me tahame tõsimeeli rääkida Eesti majanduse mahu märkimisväärsest kasvatamisest, siis peame tegema raskeid valikuid, võtma riske ning langetama tarku otsuseid, leiab Luminori peaökonomist Lenno Uusküla. Foto: Mihkel Maripuu

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul on teenuste väliskaubandus Eesti majanduses praegu üks valdkondadest, kust leiab häid uudiseid.

Statistikaameti ja Eesti Panga andmetel kasvas 2023. aasta neljandas kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes teenuste eksport 5 protsenti ja import 7 protsenti. Teenuseid müüdi jooksevhindades 3,1 miljardi ja osteti 2,3 miljardi euro eest. Eelmisel aastal suurenes teenuste eksport kokku 9 ja import 8 protsenti.

Uusküla märkis, et eelmise aasta neljanda kvartali teenuste eksport kasvas võrreldes eelneva aastaga 4,6 protsenti ning teenuste eksport on ületanud ka vahepealse väikese mõõna, sest aastakasvuga sarnast kasvu on näha ka võrreldes kolmanda kvartaliga, mille suhtes oli kasv 4,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles