Eesti Energia juht: Auvere elektrijaamal on väga oluline roll

PM Majandus
Copy
Andrus Durejko
Andrus Durejko Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Eesti Energia juhatuse esimees Andrus Durejko ütles ETV saates «Esimene stuudio,» et Auvere põlevkivielektrijaamal, mille investeeringu suurus oli üle 600 miljoni euro, aga nüüd hinnatud 25–30 miljonile, on endiselt oma roll, kirjutab ERR.

«Auvere elektrijaamal on olnud aastate jooksul väga oluline roll. Eriti oluline oli see roll siis, kui meil oli elektrienergia kriis, ning ka Covidi ajal, kui hinnad tõusid. Auvere ja teised elektrijaamad hoidsid meil selle kõige suurema hinnatipu ära,» ütles Durejko.

Durejko tõi esile, et põlevkivielektrijaamadel ei ole praegu alternatiivi Eestis reservvõimsuste tagamisel 10 aasta perspektiivis.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Peaminister Kaja Kallas sõnas kolmapäeval riigikogu infotunnis põlevkivienergeetika lõpetamist käsitledes, et Auvere põlevkivijaama rajamine oli viga.

«See oli 2011. aastal ka teada, et see varem või hiljem muutub kasutuskõlbmatuks, sellepärast et põlevkivi kui fossiilne kütus muutub nii kalliks, et ta lihtsalt turule ei pääse. Ja see paraku on nüüd ka juhtunud,» märkis ta ja lisas, et ühtlasi oli Auvere jaam suure osa ajast rikkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles