Luminor: palgakasv Eestis jätkub, kuid teeb seda alanevas tempos (2)

PM Majandus
Copy
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla tõdes, et kuigi tööstuskasv näitab veel kahanemise märke, on töötleva tööstuse väljavaade aasta vaates mõõdukalt optimistlik.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla tõdes, et kuigi tööstuskasv näitab veel kahanemise märke, on töötleva tööstuse väljavaade aasta vaates mõõdukalt optimistlik. Foto: Mihkel Maripuu, Postimees

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul on suurem palgatõus läbi, kuid sellegipoolest jätkavad palgad kasvamist.

Võrreldes kolmanda kvartaliga kasvasid Uusküla sõnul palgad umbes 1,7 protsendi võrra, mis teeb aastaseks palgakasvutempoks 7 protsenti. «Võrreldes eelneva aasta neljanda kvartaliga on palgad kasvanud 9,7 protsenti. Aastasest palgatõusust toimus kaks kolmandikku esimese poole aasta jooksul ja kolmandik vaid teise poolaasta jooksul, näidates, kuidas palgakasv on aeglustunud,» märkis peaökonomist.

Mediaan palk oli eelmise aasta neljandas kvartalis 1578 eurot kuus ja keskmine palk 1904 euro juures. Mediaanpalk moodustab Uusküla sõnul 82,9 protsenti keskmisest palgast ja on isegi veidi tõusnud viimaste aastate jooksul. «Palga ebavõrdsus on selle näitaja järgi veidi vähenenud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles