Ekspert: kus on kõige targem kõrgete intresside keskkonnas oma sääste hoida?

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tarmo Ulla
Tarmo Ulla Foto: swedbank

Möödunud nädalal avalikustas Eesti Pank taas viimased numbrid Eesti elanike hoiuste kohta, mis näitavad, et pankades hoiustatud säästud on kuuga kasvanud veel 129 miljoni euro võrra ning aastaga 609 miljoni euro võrra, 11,8 miljardi euroni. Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla annab nõu, kuidas kõrgete intresside keskkonnas oma sääste hoida.

Kõige tähelepanuväärsem selle juures on aga hoopis inimeste hüppeliselt kasvanud valmisolek hoida oma sääste tähtajalistes hoiustes. Kui kõikide hoiuste kasv kokku ulatus üle 5 protsendi aastas, siis tähtajaliste hoiuste maht on kasvanud lausa 142 protsendi võrra, 4,1 miljardi euroni.

Eesti Panga andmed peegeldavad hästi ka Swedbanki klientide finantskäitumise muutust. Swedbanki klientide tähtajaliste hoiuste maht suurenes jaanuaris võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kaks ja pool korda, ulatudes 2,5 miljardi euroni. Selline kasv ja tähtajaliste hoiuste osakaalu kiire suurenemine viitab selgelt Eesti inimeste taiplikkusele kasutada ära tähtajaliste hoiuste intresside kiiret tõusu eelmisel aastal, et oma sääste pikaajaliselt kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles