Kaarel Ots: rohepöörasus toob endaga kaasa vaesuse (10)

Romet Kreek
Copy
Tallinna börsi juht Kaarel Ots soovitab poliitikutel lisaks üllaste eesmärkide seadmisele ka kaaluda, mida nende poole pürgimine endaga kaasa toob – nii lähedal kui ka kaugemal.
Tallinna börsi juht Kaarel Ots soovitab poliitikutel lisaks üllaste eesmärkide seadmisele ka kaaluda, mida nende poole pürgimine endaga kaasa toob – nii lähedal kui ka kaugemal. Foto: Mihkel Maripuu

Poliitikud võiksid ausalt välja öelda, et läbimõtlematu ja ideoloogiliselt laetud rohepöörde valiku tagajärg on vaesus, leiab Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

Ots muretseb, et plaani- ehk käsumajanduse korras Euroopas ja Eestis toimuv kliimakaitse lööb konkurentsivõimet ja majandust ning ähvardab pea peale keerata igapäevase eluolu. Väga lihtsustatult võib panna võrdusmärgi rohepöörasuse, sotsialismi ja vaesuse vahele.

Kas ei tundu nii, et kui vanasti marsiti punalippude all, siis nüüd on nende asemel roheloosungid?

Kui mulle hakkasid Tallinna tänavapildis silma loosungid, mida kõik reklaamitulbad olid täis kleebitud, tekkis küll korraks mõte, et ma olen seda kuskil näinud. See oli väga osavalt tehtud. Plakatitel olid lääne ühiskonna jaoks mõistetavad ja elementaarsed väärtused nagu vabadus või demokraatia, ja siis rohepöördega seonduv. Ma mõtlesin, et mis asi see kliimakaitse on, mis seal kirjas oli. Kuidas see on samal tasemel meile üldmõistetavate väärtustega? Minu meelest meenutab see ideoloogilist propagandat.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles