Tallinna korterite hind püsis jaanuariga sarnane

BNS
Copy
Kuigi majandusolukord on pööranud paremuse poole, siis kinnisvarasektoris püsib jätkuvakt ebakindlus.
Kuigi majandusolukord on pööranud paremuse poole, siis kinnisvarasektoris püsib jätkuvakt ebakindlus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Veebruaris püsis Tallinna korterite hind eelnenud kuuga sarnase 2881 euro juures ruutmeetri kohta, kuid samas 610 tehingut tähendas 12,8 protsendi suurust kasvu, kirjeldas 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

Tema sõnul on kindlasti hea uudis see, et turul tehtud tehingute struktuur erines aastatagusest, sest toona oli veel omajagu tehinguid nii-öelda buumiaegsete kokkulepete ja kohustuste järellainetus. «Seega tegelik turg on eelmise aastaga võrreldes hinnanguliselt 10–15 protsendi võrra aktiivsem,» selgitas Vahter ning meenutas, et viimase kahe aastaga on kogu õhk nii hindade kui tehinguaktiivsuse vahelt välja lastud ja statistika peegeldab turuseisu õiglaselt.

«Kõrvaltvaatajale võib tunduda, et veebruar oli üks igav kuu, aga eks U-kujulise mõõna põhjast tagasitulek ongi eufooriavaba, aega ja vaeva nõudev teekond,» kommenteeris Vahter ning meenutas, et 2009. aasta kriisist lõplik taastumine võttis aastaid. «Toona andis hoogu juurde euribori kiire langus, mida veel paari kuu eest lootsid eksperdid juhtuvat ka sel kevadel. Siiski tundub, et selles osas tuleb rõõmsamaid meeleolusid oodata sügiseni,» arutles 1Partner Kinnisvara juht lähituleviku arengute üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles