Kaupmeeste müügid kukuvad: «Ostame ainult hädavajalikku, neljaliikmelise pere ülevalpidamine on juba paras kõrgpilotaaž» (4)

Copy
Kaupmeetse sõnul on jaanuarikuine müügilangus tavapärane, kuid seekordne suur langus oli siiski üllatav. Inimesed eelistavad varasemast rohkem sooduspakkumisi ja hinna nimel ollakse valmis tavapärastest eelistustest loobuma.
Kaupmeetse sõnul on jaanuarikuine müügilangus tavapärane, kuid seekordne suur langus oli siiski üllatav. Inimesed eelistavad varasemast rohkem sooduspakkumisi ja hinna nimel ollakse valmis tavapärastest eelistustest loobuma. Foto: FOTO: Elmo Riig

Majanduslik ebakindlus sunnib pikalt kestnud ostubuumi lõpetama ning kliendid suruvad rahakotirauad tihedamalt kinni.

Kontoritöötajana enda sõnul enam-vähem keskmist palka teeniv Merike tõdes, et praegu jätkub raha ainult hädavajalikule: «Käibemaks kerkis, laenud tahavad maksmist – meil abikaasaga sellest aastast küll palk natuke tõusis, kuid neljaliikmelise pere ülevalpidamine on siiski juba paras kõrgpilotaaž.»

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2024. aasta jaanuaris 766 miljonit eurot. Seda on seitse protsenti vähem kui aasta tagasi. Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et kui detsembris vähenes müügitulu eelmise aasta sama ajaga võrreldes viis protsenti, siis jaanuaris langus kiirenes. Suurim vähenemine oli tööstuskaupade kauplustes, kus müügilangus aastatagusega võrreldes oli 13 protsenti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles