Euroopa jagab Eesti ettevõtetele intellektuaalomandi kaitsmiseks raha

Copy
Pärn & Partners asutaja ja tegevjuht Riina Pärn (vasakul) tõdes, et ELi uuring näitas, et ettevõtted, mille intellektuaalomand on kaitstud, on 40 protsenti edukamad kui need, kes ei ole intellektuaalomandit kaitsnud.
Pärn & Partners asutaja ja tegevjuht Riina Pärn (vasakul) tõdes, et ELi uuring näitas, et ettevõtted, mille intellektuaalomand on kaitstud, on 40 protsenti edukamad kui need, kes ei ole intellektuaalomandit kaitsnud. Foto: Erakogu / Pärn & Partners

Eesti Patendiamet vahendab SME Fundi kaudu toetusi Eesti ettevõtetele kaubamärkide, disainilahenduste, patentide ja taimesortide kaitsmiseks. Sellest aastast uudsena on võimalik saada toetusi ka intellektuaalomandi auditiks ja intellektuaalomandi pinnalt tekkinud vaidluste nõustamiseks.

Lähemalt uutest toetustest. Ettevõtte intellektuaalomandi auditi (IP Scan teenus) raames saavad ettevõtjad teada, millist intellektuaalomandit nende ettevõttel on, kuidas ja millistel turgudel seda kaitsta, kuidas vältida konflikti koostööpartnerite ja konkurentidega ning kuidas ettevõtte intellektuaalomand aitab ettevõttel kasvada. Samuti saab toetust küsida nõustamiseks, kui ettevõtte õigusi rikutakse või süüdistatakse ettevõtet kellegi teise õiguste rikkumisel (see on IP Scan Enforcementi teenus). Mõlemat teenust pakutakse kuni 800 euro ulatuses (ilma käibemaksuta), kus ettevõttele hüvitatakse 90 protsenti summast. Teenust hakatakse osutama 29. veebruarist 2024.

Lisaks saab SME Fundi kaudu toetust kaubamärgi ja/või disainilahenduse, patendi ja taimesordi kaitsmiseks. Vaata lähemalt kõrval asuvast faktiboksist või patendiameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles