GRAAFIK Karm number: Eesti jaemüük aina väheneb (5)

BNS
Copy
Toidupood. Pilt on illustratiivne.
Toidupood. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2024. aasta jaanuaris 766 miljonit eurot ning võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügitulu püsivhindades 7 protsenti.

Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et kui detsembris vähenes müügitulu eelmise aasta sama ajaga võrreldes 5 protsenti, siis jaanuaris langus mõnevõrra kiirenes. «Müügitulu vähenemist mõjutasid jaanuaris enim tööstuskaupade kauplused, kus müügitulu kahanes 2023. aasta sama kuuga võrreldes 13 protsenti,» lisas Pihlak.

Tööstuskaupade kauplustest vähenes müügitulu kõige rohkem ehk 27 protsenti posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes. Müügitulu kahanes 20 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes, 16 protsenti kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi ehk kioskites, turgudel ning otsemüügil. Samuti vähenes müügitulu 9 protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes, 9 protsenti muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga, 3 protsenti muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, ning protsendi jagu apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles