Paljud ühistud jätavad biojäätmed sorteerimata

PM Majandus
Copy
Näide õigest jäätmete liigiti kogumisest. Vasakult vaadates: papi- ja paberpakendi, biojäätmete, segaolmejäätmete ning klaaspakendi konteiner. Pilt on illustratiivne.
Näide õigest jäätmete liigiti kogumisest. Vasakult vaadates: papi- ja paberpakendi, biojäätmete, segaolmejäätmete ning klaaspakendi konteiner. Pilt on illustratiivne. Foto: Keskkonnaamet

Kui seni võis rahumeeli kodus jäätmed sorteerimata jätta ja kõik olmeprügisse visata, siis alates 1. jaanuarist on biojäätmete sorteerimine kohustuslik nii korter- kui ka eramajades, ent üks asi on seadus, teine asi tegelik elu, kirjutab ERR.

Kui mõni korteriühistu vaidleb prügivedajaga, kas munakoori tohib panna olmejäätmete sekka või mitte, siis on Eestis kortermaju, kus sellise vaidluse teke on välistatud. Neil lihtsalt polegi biojäätmete jaoks eraldi konteinerit, kuigi see on 1. jaanuarist kohustuslik.

«Seal võib olla põhjus kohalikus omavalitsuses, jäätmevedajas või selles jäätmevedajas endas. Meile teadaolevalt on kaks omavalitsust, kes siiamaani ei ole korraldanud biojäätmete äravedu kinnistutelt, aga nendel peaks algama uus vedu 1. aprillist ehk siis kuu aja pärast,» rääkis kliimaministeeriumi nõunik Katrin Koppel.

Aga biojäätmeid ei sorteerita eraldi ka mõnel pool neis linnades, kus kartuli- ja banaanikoorte eraldi sorteerimine peaks olema norm.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles