Projektijuht: korteri omandamisel tuleb arvestada korrashoiukuludega

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Kinnisvarakuulutus
Kinnisvarakuulutus Foto: Postimees

Kevadel ja korteriühistute koosolekute ajal elavneb korteriturg. Müügikuulutusi on palju, eriti uusarendustes valminud ja müümata kortereid, kirjutab Stell Eesti ASi projektijuht Veiko Välja Linkedinis.

Kuidas ja kas mõjutavad täna uusarendustes müümata korterid meie korterelamuturgu tervikuna? «Kui uusarenduses uut korterit osta ei ole praeguses majandusolukorras paljudele taskukohane, aga elamispinda on vaja ja ostu edasi lükata ei saa, vaadatakse müügikuulutustes hinnalt soodsama kinnisvara poole,» märgib Välja ja lisas, et kuigi korterite müügikuulutused kinnisvaraportaalides on enamasti igati nõuetekohased ja korrektsed, ei edasta need ajas üha teadlikumale ostjale kogu vajaminevat infot.

«Olgu tegemist uue või vanema kortermajaga ja sõltumata korteri müüja küsitavast müügihinnast, tuleks ostuotsust kaaluda eelnevalt korterelamu tervikliku tehnilise seisukorra ja tuleviku korrashoiu kulu kirjeldavate dokumentidega tutvudes, milleks on vastavalt juhendile koostatud kortermaja pikaajaline majanduskava 5-10 aastale,» kirjutab Välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles