Nii laiapõhjalist majanduslangust polnud isegi koroonaajal (5)

Erkki Erilaid
Copy
Kolmapäeval avaldas Eurostat euroala esmased inflatsiooninumbrid. Kui keskmiselt aeglustus inflatsioon märtsis aastavõrdluses 2,4 protsendile, siis Eestis oli hinnatõus 4,1 protsenti.
Kolmapäeval avaldas Eurostat euroala esmased inflatsiooninumbrid. Kui keskmiselt aeglustus inflatsioon märtsis aastavõrdluses 2,4 protsendile, siis Eestis oli hinnatõus 4,1 protsenti. Foto: Sander Ilvest

Statistikaameti andmetel vähenes sisemajanduse kogutoodang (SKT) möödunud aasta neljandas kvartalis aastavõrdluses 2,7 protsenti. Kokku langes majandus mullu kolm protsenti. Suur osa languses oli kiirel hinnatõusul, mis paraku jätkub ka selle aasta alguses.

Statistikaameti rahvamajanduse arvepidamise tiimijuhi Robert Müürsepa sõnul oli mullu positiivselt majandusse panustanud tegevusalasid vähe. «Aasta arvestuses tulid suurimad positiivsed panused kaubandusest ja kinnisvaraalasest tegevusest, negatiivsed info ja side tegevusalalt,» rääkis ta.

Neljandas kvartalis olid suurima positiivse panusega tegevusalad põllumajandus, metsandus ja kalandus ning kaubandus. Energeetika, töötlev tööstus, kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus ning veondus ja laondus püsisid selgelt languses. Ehitussektori panus oli samuti negatiivne, jätkates poolteist aastat kestnud trendi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles