PRFoods teenis poole aastaga 1,4 miljonit eurot kahjumit

BNS
Copy
PRFoodsi juht Indrek Kasela.
PRFoodsi juht Indrek Kasela. Foto: Erik Prozes

PRFoods teenis oma majandusaasta esimese kuue kuuga ligi 8,9 miljonit eurot müügitulu, ent jäi siiski pisut vähem kui 1,4 miljoni euroga kahjumisse, samas aasta varem samal ajal teeniti 11,9 miljoni eurose käibe juures 733 000 eurot kasumit, kuigi seda mõjutas ühekordne 1,4 miljoni eurone kasum Rootsi tütarettevõtte müügist.

Majandusaasta esimese poole olulisemad sündmused olid tütarettevõtte Redstorm OÜ võõrandamine. Samuti võõrandati samale ostjale novembris 2,5 miljoni euro eest üks kalakasvastusluba. Redstormi ja kalakasvatusloa võõrandamisest sai grupp ühekordse kahjumi 300 000 eurot, samas tehingu mõju ilma firmaväärtust arvestamata oli ühekordne kasum 1,9 miljonit eurot. Redstormi võõrandamise tõttu vähenes oluliselt ka käive.

Esimese poolaasta brutokasum kokku oli 1,7 miljonit eurot, mis on 19 protsenti vähem kui samal ajal eelmisel aastal, ning on otseselt tingitud käibe vähenemisest seoses tütarettevõtte Redstormi võõrandamisega. Poolaasta kulumieelne ärikahjum (EBITDA) äritegevusest oli 200 000 eurot, tingituna Eesti üksuse suurest kahjumist esimese kvartali jooksul. Eesti kahjumit mõjutas konkurentsikeeld Soomes, mis on nüüdseks lõppenud ning selle positiivset mõju näeb märtsiga lõppeva kolmanda kvartali käibes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles