NÄDALA PERSOON Heldur Meerits: mul ei seisa masin soojas, et põgeneda (3)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Kaugele vaatamise prillid laubal, nagu tavaks, ütleb Heldur Meerits, et ei usu nullsummamängu – et kui kellelgi on midagi, siis on see kelleltki võetud. Tema hinnangul luuakse maailmas väärtust juurde ja temal on õnnestunud sama teha. Kuigi õigeid otsuseid pole tal tohutult palju, on neid siiski napilt rohkem kui valesid. Näiteks Põltsamaa kooli toetusfond, mis korjab põhikapitali ja toetab selle tulust Põltsamaa kooli. Või mittetulundusühing, mis annab välja ajalehte, mis toetab Põltsamaa identiteeti.
Kaugele vaatamise prillid laubal, nagu tavaks, ütleb Heldur Meerits, et ei usu nullsummamängu – et kui kellelgi on midagi, siis on see kelleltki võetud. Tema hinnangul luuakse maailmas väärtust juurde ja temal on õnnestunud sama teha. Kuigi õigeid otsuseid pole tal tohutult palju, on neid siiski napilt rohkem kui valesid. Näiteks Põltsamaa kooli toetusfond, mis korjab põhikapitali ja toetab selle tulust Põltsamaa kooli. Või mittetulundusühing, mis annab välja ajalehte, mis toetab Põltsamaa identiteeti. Foto: Eero Vabamägi

Hansapanga asutaja Heldur Meerits istub praegu LHV grupi nõukogus. Ta ise ütleb, et on seal rohkem pealtvaataja rollis, kuigi LHV eesmärk ei ole rohkem ega vähem kui kasvada Eesti suurimaks pangaks. Kohtusime Meeritsaga päev pärast tema 65. sünnipäeva. Tallinna kesklinna kõrghoone akende taga laiutas tihe udu.

Kas komme kanda prille laubal on teil kogu elu olnud?

See on kogu aeg nii olnud, see tuleneb vist kolba kujust, nii on täitsa käepärane viis. Prillidega üritan kaugele vaadata ja kui meie siin niimoodi istume, siis ei ole neid ette vaja.

Ja nüüd olete teinud otsmikul prillidest endale kaubamärgi?

Ma seda küll ei saa öelda, asjad lihtsalt kujunevad. See on muidugi kole lugu, kui midagi muud pole tähele panna kui prille.

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutas jaanuaris, et kolmes Balti riigis tegutsev Luminori pank on müügis, jutt käib umbes kahe miljardi euro suurusest tehingust. Te olete LHV nõukogu liige, kas ostate Luminori?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles