Enefit Green näitas oodatust kehvemaid majandustulemusi

Tõnis Oja
Copy
Eelmisel suvel avas Enefit Green Purtse hübriidtuule- ja päikesepargi. Pargi taustal ettevõtte juht Aavo Kärmas.
Eelmisel suvel avas Enefit Green Purtse hübriidtuule- ja päikesepargi. Pargi taustal ettevõtte juht Aavo Kärmas. Foto: Sander Ilvest

Harva juhtub, et ettevõtte juhid ja analüütikud ettevõtte majandustulemuste suhtes ühel meelel on. Kipuvad ju juhid olukorda ilustama ning tegema head nägu ka halva mängu juures. Ent Enefit Greeniga seekord nii juhtus.

Energeetikaäris ei ole sarnaseid aastaid, tõdes Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas eile mulluse neljanda kvartali ning terve aasta majandustulemusi esitledes. Tootmine jäi oodatust viiendiku jagu väiksemaks.

Väiksema toodangu tingisid pikalt jõude seisnud Akmené tuulepark (mais varises seal üks tuulik kokku), tuuletu ilm ning parkide oodatust nigelam töökindlus. Eriti oli sellega muret Leedu tuuleparkides. Eelmise aasta lõpus töötas Akmené 14 tuulikust 13.

Väiksema toodangu tõttu tuli lepingute täitmiseks aga elektrit sisse osta; sisseostetud elektri maht kasvas 2022. aastaga võrreldes 3,6 korda. Samas 2022. aasta oli elektritootjatele väga hea. Ettevõtte käive kasvas siis 52 protsenti, 233 miljoni euroni, ning kasum 38 protsenti, 110 miljoni euroni. Möödunud aastal tuli aga korralik tagasilöök. Käive kahanes 15 protsenti, 205,8 miljoni euroni, kuid kasum kukkus poole võrra, 55,8 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles