Ootamatult rahapesusüüdistusest pääsenud Swedbankis paljastus korralagedus (2)

Romet Kreek
Copy
Peaprokurör Andres Parmas (pildil taamal) ja riigiprokurör Sigrid Nurm (vasakul) teatasid neljapäeval, et prokuratuur lõpetab võimaliku rahapesu uurimise Swedbankis. Pildil lisaks Swedbanki kaitsjad Rauno Ligi (valge särgiga) ja Lembit Tedder.
Peaprokurör Andres Parmas (pildil taamal) ja riigiprokurör Sigrid Nurm (vasakul) teatasid neljapäeval, et prokuratuur lõpetab võimaliku rahapesu uurimise Swedbankis. Pildil lisaks Swedbanki kaitsjad Rauno Ligi (valge särgiga) ja Lembit Tedder. Foto: Tairo Lutter

Venemaa poliitilise olukorra ja 2015. aasta seadusemuudatuse tõttu lõppes Swedbanki vastu esitatud rahapesukahtluse kriminaaluurimine ilma süüdistusi esitamata.

Keskkriminaalpolitsei kontrollis kahtlusi, et Swedbankis võidi pesta Ukrainas ja Venemaal sooritatud kuriteoga teenitud raha. Kuna Ukraina õiguskaitseasutused kinnitasid, et sealt raha Eestisse ei jõudnud, jätkus uurimine väidetavalt Venemaal toimunud kelmusest pärinenud raha asjus.

Uuriti aastail 2012–2018 Venemaa valitsuse ministrikohal olnud Mihhail Abõzoviga seotud tegusid. Abõzov on Venemaal süüdi mõistetud nelja miljardi rubla varastamises. Kuritegu olevat toime pandud ettevõtete osakuid ostes, välismaale müües ja kallimalt tagasi ostes, kusjuures Venemaalt tulnud andmetel said kannatada ka väikeaktsionärid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles