Eesti Gaas langetab kodutarbijatele taas hinda

BNS
Copy
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Energiafirma Eesti Gaas langetab märtsist kolmandat kuud järjest koduklientide paindliku paketi hinda, seekord 0,46 eurole kuupmeetri eest, aprillis väheneb gaasi hind veel täiendavalt üheksa protsenti ehk tasemele 0,42 eurot kuupmeetri eest koos käibemaksuga.

«Külmad ilmad, kukkuv hind ja hea tarnekindlus on sel küttehooajal gaasi tarbimist meie piirkonnas oluliselt kasvatanud, Eestis aastatagusega võrreldes üle 40 protsendi. Maagaas tõestas pakasega oma olulist rolli varustuskindluse tagamisel. Jaanuari külmalaine ajal ületas maagaasi tarbimine elektrienergia tarbimist ning nähtavas tulevikus on maagaasi kasutamine Eestis vältimatu selleks, et talvisel ajal toad külmaks ja pimedaks ei jääks,» märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

«Ettepoole vaadates on põhjust optimismiks, sest Euroopa gaasimahutites on sooja talve järel gaasi alles rohkem kui tavaliselt ja mahutite täitmine järgnevaks talveks läheb prognooside järgi libedalt. 2025. aastal käivituvad juba mitu uut LNG ekspordiprojekti, turule lisandub suures mahus LNGd ja struktuursest defitsiidist liigutakse ülejääki, mis kokkuvõttes tagab tarbijatele veel madalamad hinnad,» lausus Kaasik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles