Kliimaministeerium plaanib kasutatud autode sisseveo piiramist (47)

Liina Laks
, ajakirjanik
Uuendatud 4. märts 2024, 16:17
Copy
Kliimaministeerium leiab, et Eesti keskkonnaeesmärkide saavutamise nimel võiks keelata kasutatud autode sisseveo.
Kliimaministeerium leiab, et Eesti keskkonnaeesmärkide saavutamise nimel võiks keelata kasutatud autode sisseveo. Foto: Elmo Riig

Kuna kliimaprogrammi järgi tuleb Eesti transpordis vähendada 2030. aastaks heitmeid võrreldes 2005. aastaga 24 protsenti, otsivad nii ametnikud kui ka ettevõtjad kiirkorras lahendusi. Ministeerium näeb ette värskeid makse. Kliimaministeerium esitas antud loo kohta vastulause!

Ettepanekuid heitmete vähendamiseks on teinud nii kliimaministeeriumi töörühmad kui ka eraettevõtteid koondav sihtasutus Rohetiiger. Üks on kindel: piirangud tulevad.

Rohetiigri analüüsist selgub, et transpordisektor annab kõigist Eesti kasvuhoonegaasidest 16 protsenti. Ettevõtjad arvutasid välja, et kaubavedudes on Eesti ettevõtete veosekäive 4,8 miljardit netotonnkilomeetrit, reisijate veos aga 3,2 miljardit sõitjakilomeetrit, sealjuures 95 protsenti tuleb nii-öelda eraautodest. Kuna transpordiheitmetest pool tekib Tallinnas ja Harjumaal, olid soovitused selged: tegevused tuleb suunata linnadesse!

Kliimaministeeriumi vastulause: https://arvamus.postimees.ee/7972683/kristi-klaas-kuidas-valmib-kliimaseadus-mis-mojutab-koiki-eesti-inimesi

Kommentaarid (47)
Copy
Tagasi üles