Baltcapi endine töötaja omastas kokku 40,4 miljonit eurot

BNS
Copy
Vähemalt osa varastatud rahast võis Stepukonis mängida maha kasiinos.
Vähemalt osa varastatud rahast võis Stepukonis mängida maha kasiinos. Foto: IMAGO / Rene Traut

Erakapitalifondivalitseja Baltcapi algatatud sisejuurdlus tuvastas infrastruktuurifondi endise juhi Šarunas Stepukonise omastatud kogusummaks 40,4 miljonit eurot; välisekspertide kaasabil läbi viidud uurimise tulemusel plaanib Baltcap muudatusi ettevõtte struktuuris ja juhtimises.

Lõppenud sisejuurdluse etapp keskendus Baltcapi infrastruktuurifondi portfelliettevõtete tasemele ja tuvastas, et enamik rahast omastati aastatel 2021–2023 infrastruktuurifondi portfelliettevõtetest ja nende tütarfirmadest Leedus ja Poolas. Fondi tasemel ebareeglipäraseid tegevusi ei tuvastatud, teatas fondivalitseja.

Uurimise käigus ei leitud tõendeid, mis viitaks sellele, et keegi teine Baltcapi töötajatest oleks omastamisele kaasa aidanud. Sisejuurdluse kohaselt võimaldas omastamist suure hulga võltsitud ja fiktiivsete dokumentide koostamine ja esitamine, tõenäoliselt ka muude kuritegude toimepanemine ja hoolsuskohustuse mittetäitmine Šarunas Stepukonise poolt. Ametliku kinnituse sellele annavad riiklikud järelevalve- ja õiguskaitseorganid. Suurem osa omastatud summadest kanti hasartmängu ettevõtetele ja investeerimisplatvormile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles