Üürnik sai enne lepingu sõlmimist halva üllatuse, mis viis maakleri tarbijakaitse musta nimekirja

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Tartu Postimees / Scanpix

Klient maksis enne korteri üürilepingu sõlmimist maaklerile 400-eurose vahendustasu, kuid vahetult enne lepingu allkirjastamist selgus, et korteri üürimisega seotud kulud on suuremad, kui klient esialgu arvas. Klient loobus lepingu sõlmimisest, kuid raha talle kohe tagasi ei makstud.

Lõppenud aasta 25. mail leppisid klient ja Eesti Seenekasvatuse OÜ all tegutsev kinnisvaramaakler omavahel kokku korteri üürimises, mille üür oli 400 eurot kuus. Klient maksis ka kõigepealt maakleritasu, mis oli samaväärne ühe kuu üüriga. See on tavapärane, et lepingu sõlmisel tuleb maaklerile maksta vahendustasu, mis on reeglina võrdne ühe kuu üüriga, kuid seekord maksis klient tasu juba enne lepingu sõlmimist.

Mis osapoolte vahel seejärel täpselt juhtus, jääb lõpuni ebaselgeks. Tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) dokumendis seisab, et maakler ja klient tegid eelkokkuleppe, kuid lepinguni ei jõudnud, sest maakler ei teavitanud klienti täiendavatest tasudest. Kuna rahast ilma jäänud klient ei soovinud Postimehele teemat kommenteerida, ei ole kindel, milliste tasude üle vaidlus tekkis. Maaklerfirma omanik teatas ajakirjanikule, et vaidlus oli kommunaalkulude üle. Ta tõdes, et ta ei näidanud kliendile selle korteri kommunaalarveid, vaid näitas veidi väiksema naaberkorteri arvet ja teatas, et selle korteri omad tulevad natuke suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles