FOTO Kelmid tõmbasid Bolti hästi viimistletud petukirjade lainesse

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Bolti logo ja telefonirakendus.
Bolti logo ja telefonirakendus. Foto: Sille Annuk, Remo Tõnismäe

Kelmid saadavad Bolti nimel ja ettevõtte brändinguga meilidega inimestele petuskeeme, eesmärgiga neilt raha kätte saada, hoiatab ettevõte.

Esmaspäeval jõudsid paljude inimesteni e-kirjad, mis väitsid, et nende krediitkaardi kinnitamine Bolti rakenduses ebaõnnestus ja makse ei läinud läbi. Klientidel palutakse e-kirjas sisestada krediitkaardi andmed uuesti. «Kinnitame, et Bolt ei ole selliseid e-kirju saatnud ja tegemist on petuskeemiga. Palume inimestel mitte sisestada krediitkaardi andmeid e-kirjas saadud lingi kaudu,» teatas Bolti pressiesindaja.

Bolti nimel liikuv petukiri, mis näeb vägagi usutav välja.
Bolti nimel liikuv petukiri, mis näeb vägagi usutav välja. Foto: Bolt

Ettevõte tuletab meelde, et Bolt ei küsi kunagi e-maili kaudu krediitkaardi andmeid. Pangakaardi andmeid tuleks sisestada vaid läbi Bolti või Bolt Foodi rakenduse. Samuti palub Bolt tähele panna, et kõik ettevõtte ametlikud e-mailid tulevad aadressidelt, mille lõpus on «@bolt.eu».

«Kui olete sattunud taolise kelmuse ohvriks, palume pöörduda politseisse. Omalt poolt teeme kõik võimaliku, et kelmusega seotud veebilehed blokeerida ja internetist eemaldada,» lisas Bolti pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles