Punaselt merelt raketirünnakute tõttu ümbersuunatud laevu kimbutavad nüüd piraadid (1)

Erkki Erilaid
Copy
India merevägi vabastas 30. jaanuaril Iraani kalalaeva, mis oli varem Somaalia piraatide poolt hõivatud. Piraadid võeti kinni ning 19 Pakistani päritolu meeskonnaliiget vabastati.
India merevägi vabastas 30. jaanuaril Iraani kalalaeva, mis oli varem Somaalia piraatide poolt hõivatud. Piraadid võeti kinni ning 19 Pakistani päritolu meeskonnaliiget vabastati. Foto: India merevägi / AFP / Scanpix

Rahvusvaheline Mereorganisatsioon (IMO) hoiatas laevafirmasid, et viimastel kuudel üritavad piraadid Aafrika ranniku lähistel taas sagedamini kaubalaevu kaaperdada.

ÜRO juures merendusküsimustega tegelev organisatsioon hoiatas laevafirmasid, et Aafrika ranniku lähedal seilates tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, sest piraatlus on jälle pead tõstmas, kirjutas Financial Times.

IMO peasekretär Arsenio Dominguez ütles, et tema organisatsioon on arutanud nii Ida-Aafrikas asuva Somaalia kui ka Lääne-Aafrika Guinea lahe äärsete riikide võimudega, milliseid jõupingutusi tuleks teha, et piraatlus ei muutuks uuesti tõsiseks probleemiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles