Eksperdi rahanipid: saad riigilt tulumaksu tagasi? Vajuta pidurit

PM Majandus
Copy
Jonna Pechter
Jonna Pechter Foto: Bigbank

Iga kord, kui pangakontole laekub igakuisele palgale lisaks mingi täiendav summa, on kiusatus suur endale midagi erilist lubada, kuid tegelikult tuleks raha esimese asjana hoopis «külmutada» ning järele mõelda, kuidas sellest mitmekordset tulu saada, soovitab Bigbank Eesti juht Jonna Pechter.

Kui oled plaaninud mõnd konkreetset investeeringut ja ka pärast järelemõtlemisaega tundub see rahale parim kasutus, siis tasub kaaluda ka ajastust – oodata sooduskampaaniat või niisama teha tehing mõne nädala või kuu pärast.

«Iga päev, mis see raha on veel teie pangakontol, saab selle panna teenima. Säästuhoius toob mõnes pangas kuni 2,5 protsenti ja tähtajaline üle nelja protsendi tootlust aasta baasil,» selgitab Bigbanki juht ning rõhutab, et kui kodupank nii häid protsente ei paku, siis tasub kindlasti ringi vaadata, sest hoiustada saab kindlasti ka pankades, kuhu te varem kunagi sattunud ei ole. «Eesti pankade puhul on tõsine lisaargument see, et kuni 100 000 euro suurused hoiused on riigi poolt tagatud ja nii ei pea oma investeeringu pärast grammigi muretsema,» lisab Pechter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles