SEB võlakirjadele joosti tormi

BNS
Copy
SEB pank.
SEB pank. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Teisipäeval toimunud SEB grupi võlakirjade märkimine osutus väga menukaks.

Väärtpaberite emiteerimise tulemusel sooviti kaasata 500 miljonit eurot, mis on mahu poolest vaid poole vähem kui viimasel Eesti valituse võlakirjade emiteerimisel. SEB grupp ise on krediidireitingult A+ tasemel S&P hinnangul, mis on samaväärne Leedu valitsuse reitinguga. Emiteeritud võlakiri ise sai kaks kohta madalama BBB+ hinnangu, peamiselt seetõttu, et tegu on allutatud võlakirjaga ehk ettevõtte likvideerimise või pankroti korral rahuldatakse võlakirjadest tulenevad nõuded alles pärast kõigi allutamata nõuete täielikku rahuldamist.

«Väärtpaberi lunastuspäevaks on 27. november 2034, kuid emitendil on võimalik paber tagasi kutsuda viis aastat varem. Korraldajate antud juhiste järgi oodati noteeringu tootluseks MS +210 bps ehk hetkehindade juures 4,8–4,85-protsendist tootlust,» kommenteeris SEB kapitaliturgude maakler Erik Laur.

Võlakirjad on praegu populaarsed

Sarnaselt nii Eesti kui ka Leedu valitsuste võlakirjade emissiooniga märgiti ka SEB grupi paberid suuresti üle, kui huviliste antud korraldused ületasid 2,6 miljardi euro piiri. «SEB võlakiri märgiti enam kui 5,2-kordselt üle, mis jääb veidi alla Eesti emissiooni, kuid ületas oluliselt Leedut. Teadupärast märgiti valitsuse pabereid vastavalt 7,5 korda ja 2,7 korda rohkem, kui investoritele jaotati. Kuigi korraldajate antud juhiste kohaselt oleks tootlus võinud kujuneda MS +210 bps tasemele, siis suure ülemärkimise tulemusel korrigeeriti pakutavat tootlust 30 bpsi võrra allapoole, 4,5 protsendi ümbrusesse, mis ei erine suuresti praegu Balti turul kauplevate pankade paberite tootlusest,» ütles Laur.

SEB Grupi võlakiri on suunatud professionaalsetele investoritele ning vastaspooltele. Minimaalne märkimiskorraldus oli 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles