Elron: reisirongide kiirusepiirang mõjutas reisimist (2)

PM Majandus
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Ain Liiva / SCANPIX

Jaanuaris sõitis Elroni reisirongidega rohkem kui 607 000 reisijat, mis on aasta varasemast viis protsenti enam. Kui üldiselt jätkab rongireisijate arv Eestis kasvu, siis Tapa – Tartu – Valga/Koidula suunal on see alates 2. jaanuarist reisirongidele kehtestatud ajutiste kiirusepiirangute tõttu vähenenud.

«Jaanuari reisijate arvu on oluliselt mõjutanud 2. jaanuarist idasuunal jõustunud ajutised kiirusepiirangud, mis pikendasid paljudel puhkudel reiside kestust ning muutsid väljumis- ja saabumisaegasid,» ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe.

Taristuomanik AS Eesti Raudtee tuvastas eelmise aasta lõpul idasuunal 39 kõrgendatud riskiga ülesõidukohta, kus ohutusmeetmena kehtestati reisirongidele juuni lõpuni kehtivad ajutised kiirusepiirangud. Elroni kinnitusel on Tapa – Tartu – Valga ja Tapa – Tartu – Koidula suunal kiirusepiirangu mõju tuntav, sest reisijate arv on jaanuaris aasta varasemaga vähenenud viis protsenti.

Elronil oli 2024. aasta jaanuaris üle 607 000 reisija, mis on aasta varasemast üle viie protsendi enam (2023. aasta jaanuaris 578 000). Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvas jaanuaris reisijate arv kõige enam läänesuunal tervikuna (14%). Idasuunal kasvas reisijate arv neli protsenti, kõige enam Tallinna-Narva liinil (12%).

Ajutine kiirusepiirang

Idasuunal tõi ajutine kiirusepiirang sõiduaja pikenemise, näiteks Tallinna-Tartu liinil pikenes sõiduaeg varasema graafikuga võrreldes 2–9 minutit, Tallinna-Narva liinidel 9–15 minutit, Tallinna-Aegviidu sõiduaeg jäi samaks. Loe lähemalt.

Elron (Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudteele ja Edelaraudteele kuuluval raudteel reisirongiliiklust. 2023. aastal tehti Elroni rongidega 7,83 miljonit reisi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles