Vaatamata hinnatõusule inimesed puhkusest ei loobu

PM Majandus
Copy
Reisimine - sümbolfoto.
Reisimine - sümbolfoto. Foto: Pexels

Keeruline majanduskeskkond ei ole mõjutanud Eestis elavate inimeste reisiharjumusi. Ekspertide sõnul reisitakse hoolimata lennupiletite ja reiside hinnatõusust hoogsalt nii Türki, Egiptusesse kui ka kaugematesse sihtkohtadesse ning reiside eest tasumiseks kasutatakse erinevaid makselahendusi.

«Praeguses majandusolukorras tundub, et koomale tõmmatakse igalt poolt mujalt, aga mitte puhkuse- ja elamusreiside arvelt,» ütles Go Traveli tootejuht Jane Laurisoo. Kuigi prognoositakse, et reiside ja lennupiletite hinnad tõusevad veelgi, loodetakse stabiliseerumist käesoleval aastal.

Laurisoo sõnul eelistati eelmisel aastal nädalase kestusega pakettreise sooja sihtkohta ning sama trend jätkub ka sel aastal. «Kaugemate ja eksootilisemate sihtkohtade osakaal on ajas pigem muutumatuna püsinud. Populaarsed sihtkohad on läbi aegade olnud Türgi ja Egiptus. Üheks lemmikuks Kreeka saarte kõrval on tõusnud Montenegro ja sellel aastal näitab kasvutrendi uus suvine reisisihtkoht Albaania, kuhu juba hoogsasti broneeringuid tehakse,» tõi Laurisoo välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles