Segadus maamaksuga Maksuamet saatis välja vigased arved. Mida teha tuleb? (2)

Erkki Erilaid
Copy
Põhja-Sakala valla Vahelaane talu peremees Ako Luts küsis vallalt, maa-ametilt ja õiguskantslerilt, kas ja kui palju peaks tänavu maamaks tõusma. Kõik vastajad kinnitasid Lutsule, et maamaks võib tõusta kuni 10 protsenti, mitte rohkem. Paraku on reaalsus midagi muud.
Põhja-Sakala valla Vahelaane talu peremees Ako Luts küsis vallalt, maa-ametilt ja õiguskantslerilt, kas ja kui palju peaks tänavu maamaks tõusma. Kõik vastajad kinnitasid Lutsule, et maamaks võib tõusta kuni 10 protsenti, mitte rohkem. Paraku on reaalsus midagi muud. Foto: Elmo Riig

Maksu- ja tolliamet (MTA) teavitas kohalikke omavalitsusi, et hiljuti välja saadetud maamaksu arvetes on vigu. Ameti teatel ei peaks inimesed vea kahtluse korral arve tasumisega kiirustama, vaid ootama ära uue arve.

Maksuameti teatel on levinumaks veaks see, et arvel puudub koduomaniku maksusoodustus või on maamaks arvutatud endisele maaomanikule. Lisaks on osal maaomanikel vale omandiosa.

Postimehele kurtis sel nädalal alusetu arve saanud Margus, et müüs läinud suvel oma korteri Koplis. «Nüüd aga nõuab Tallinna linnakantselei selle eest maamaksu, kuigi selle aasta alguse seisuga, mil fikseeritakse maamaksu maksjate ring, ei kuulunud kinnisvara enam mulle. Seega ei tohiks olla alust küsida maamaksu, kuid ometi arve saadeti,» leidis Margus nördinult.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles