Pindi: Harjumaa eramuturu vaibudes tuleb hindu langetada (1)

BNS
Copy
Kinnisvara
Kinnisvara Foto: Douglas Sheppard / Unsplash

Pindi Kinnisvara hinnangul on Tallinna ja Harjumaa eramute ning elamumaade turg äärmiselt vaikseks jäänud ja kuna kadunud on nii tehingud kui huvilised, siis tehinguni jõudmiseks on vajalik hindu korrigeerida.

Pindi Kinnisvara Tallinna eluruumide osakonna juht Kristen Oliver Rattasepp ütles, et iseäranis paistis silma jaanuarikuu, mil Tallinnas osteti kõigest seitse eramut ja neli elamukrunti. «Harjumaal on numbrid vastavalt 69 ja 52. Varem tehti Harjumaal mõlemas segmendis ikka üle saja, tihti ka paarsada tehingut kuus,» ütles Rattasepp.

«Ostjate ettevaatlikkus kajastub tehingute arvus ja kui vaadata tehinguid, siis need on peamiselt odavama hinnaklassiga varadega tehtud. Pole midagi parata, eramute ja elamumaade omanikud peavad kunagised ulmehinnad ära unustama ja tegema hindades tõsise korrektuuri, kui nad soovivad oma kaubast lahti saada,» nentis Rattasepp.

Tema arvates muutuks majade-maade turg aktiivseks alles 15–20-protsendilise hinnalanguse korral, mis korteriturul juba enam kui aasta tagasi aset leidis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles