Eesti ettevõtted külastasid USA ärikeskusi

BNS
Copy
Eesti ettevõtjad USAs.
Eesti ettevõtjad USAs. Foto: Välisministeerium

Sel nädalal külastas välismajanduse ja arengukoostööküsimuste asekantsler Mariin Ratnik koos Eesti äridelegatsiooniga USA läänerannikut.

Visiidi eesmärk oli tihendada piirkonna olulisemate ettevõtluskeskuste majandussuhteid Eestiga ning toetada Eesti ettevõtjaid ärivõimaluste ja koostööpartnerite leidmisel regioonis. Logistika ja e-kaubanduse fookusega programmi mahtusid kohtumised nii juhtivate novaatorite kui tõusvate idufirmade ning ettevõtlust edendavate organisatsioonide ja eesti kogukondade esindajatega.

Ratniku sõnul saavad Eesti ettevõtted võõrsil iseseisvaltki hästi hakkama, kuid ühisvisiidid on uute turgude avastamiseks tulusad. «USA osariigid on eripalgelised ja ettevõtluskeskkondi tuleb tunda kohalikul tasandil. Ainuüksi California on riikidega võrdluses maailma viies majandus, Saksamaa ja Ühendkuningriigi vahel. Siin on kindlasti ruumi suuremaks koostööks, arvestades, et USA majandus on jätkuvalt heas toonuses. Mul on hea meel, et saime riigi poolt ettevõtjatele uksi avada,» ütles Ratnik. «Eestil on olemas uuenduslikud tehnoloogiad, USA läänerannikul kapital ja head ühendused Aasiaga. Meid seob novaatorlik mõtteviis ja pragmaatiline ärikultuur. Kutsun üles ka teisi ettevõtteid piirkonda avastama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles