Circle K: kurjategijad saadavad meie nimel petukirju (1)

PM Majandus
Copy
Circle K.
Circle K. Foto: Liga Gredzena / Scanpix

Circle K teatab, et kurjategijad saavad nende nimel inimestele teateid, justkui oleks nad võitnud kütusemüüja kinkekaardi.

Täna hommikul sai osa inimesi e-postkasti õngitsuskirja, mis nägi välja, nagu selle oleks saatnud Circle K tänutäheks lojaalsuse eest ning milles pakuti klientidele 500-eurost kinkekaarti ja paluti kliendil klikkida lingil.

«Tegemist on kelmide petukirjadega, mis ei ole Circle K saadetud,» rõhutas Circle K Baltikumi personalidirektor ja juhatuse liige Piret Kask. «Palume kõikidel kirja saajatel need kohe kustutada ning mitte astuda saatjaga vestlusesse ega sisestada kuhugi oma andmeid.»

Circle K ei küsi kinkekaartide eest toimetamistasu

Kask tunnistas, et petukirjad on väga professionaalselt koostatud ja kasutatud on ettevõtte tavapärast kirjastiili ning visuaale, mistõttu on neid lihtne pidada tõesteks.

Ta tõi välja, et praegu levivas petukirjas palutakse saajal klikkida toodud lingil, et tasuda kinkekaardi kohaletoimetamise tasu. «Kui Circle K jagab auhindu, siis ei palu me mitte kunagi kliendil endal tasuda selle kohaletoimetamise tasu. Sellise tasu küsimine on selge märk pettusest,» lisas Kask.

Circle K tuletab meelde, et kirja saatjaga ei tohi vestlusesse astuda, sest kelmid hakkavad ohvrit survestama ja temaga manipuleerima, mille tulemusena pressitakse inimestelt raha välja. «Petukirjade eesmärk on inimene segadusse viia ja temalt raha välja petta. Vähegi kahtlased kirjad tuleb kustutada. Samuti ei tohi avada kirjas lisatud linke või manuses olevaid faile,» manitses Kask.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles