Kas krahh paistab Korterite kiire hinnatõus asendus pöörase langusega (9)

PM Majandus
Copy
Kortermaja Viljandis. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja Viljandis. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala / Scanpix

Eesti 17 suurema linna korterite keskmist tehinguhinda kajastav Pindi Indeks langes jaanuaris 20 protsendi võrra ning jäi pidama rekordilisel hinnatasemel 2161 eurot/m², teatab Pindi Kinnisvara.

Detsembris oli korterite keskmist hinda seirav Pindi Indeks korrigeeritud andmetel 2706 eurot/m².

Kui detsembris tehti indeksilinnades kokku 1238 korteriomandi tehingut, siis jaanuaris oli tehingute arv kõigest 876.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et tegemist oli oodatud hinnalangusega, kuna detsembris vormistati Tallinnas tavapäratult palju varem kokku lepitud tehinguid väga kallite uusarendusprojektidega, mis lennutas hetkeks keskmise tehinguhinna üles.

Turg on laisk

«Turg on praegu loid, sest tarbijate kindlustunne püsib madal ning kinnisvara ostetakse vaid vajaduspõhiselt, mitte ei täideta enda unistusi. Samuti on turult kadunud enamik üüriinvestoreid, sest see äri on praegu negatiivse tootlusega, millele tuleb intressikulu, amortisatsiooni ja vakantsi tõttu tihti isegi peale maksta,» lisas Sooman.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab üle 800 000 elaniku eluaset läbi enam kui 20 aastase ajaloo.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles