UUS PETUKÕNEDE LAINE Inimesi pommitatakse vastamata kõnedega (1)

PM Majandus
Copy
Petukõne Vanuatult.
Petukõne Vanuatult. Foto: Postimehe lugeja

Viimasel ajal on sagenenud satelliittelefoni numbritelt Eestisse tulevate kõnede hulk, mille eesmärk on meelitada inimesi tundmatule ja tasulisele välismaisele numbrile tagasi helistama.

Telia riskijuhi Andreas Meistri sõnul on selliste õngitsuskõnede iseloomulikuks jooneks lühike kutsung, millele kõne saaja ei jõua vastata. Samuti tehakse kõnesid reeglina öösiti – võimalik, et eesmärk on kasutada ära inimeste tähelepanematust.

Petukõnede tegijad meelitavad inimesi tundmatule välismaisele numbrile tagasi helistama. Kuna tegu on tasuliste numbritega, siis kaasneb helistajale sellise kõnega ka arve.

«Tuletame meelde, et kui te ei oota välisriigist kõnet, siis tundmatule telefoninumbrile, mis ei tule Eestist, pole põhjust tagasi helistada. Telia küll tõkestab pettuse tunnustega rahvusvaheliste kõnede liiklust, kuid petturid otsivad alati uusi võimalusi sellistest kontrollidest mööda pääsemiseks,» ütles Meister.

Eriti tähelepanelik tuleb olla siis, kui vastamata kõne tuleb numbrilt algusega +88213. «Ilma tungiva vajaduseta soovitame sellistele numbritele mitte tagasi helistada,» hoiatas Telia riskijuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles