Valitsuse riigifirmade müügi plaan: kas ka raha tuleb ja millised firmad on magusamad pruudid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Ettevõtete hulgas, milles riik tahab osalusest loobuda või seda vähendada, on ka lennufirma Nordica ja selle õhulaevu haldav Transpordi Varahaldus. 
Ettevõtete hulgas, milles riik tahab osalusest loobuda või seda vähendada, on ka lennufirma Nordica ja selle õhulaevu haldav Transpordi Varahaldus. Foto: Airi Kaunissaare/Xfly OÜ

Rahandusministeerium teatas eile, et seitse riigi­firmat lähevad erasta­misele, kaks ettevõtet aga likvideeritakse. Osa ettevõtteid müüakse tervenisti maha, mõnes vähendatakse riigi osalust.

Rahandusministeerium tutvustas neljapäeval valitsusele ettepanekuid nende riigiettevõtete võõrandamiseks, mille ministeeriumid on osaluste valitsejana hinnanud otstarbekamaks erastada lasta. Kas täielikult või osaliselt soovitakse erastada seitse ning likvideerida kaks riigi osalusega äriühingut. Riigivaraseaduse alusel hindavad valitsevad ministeeriumid vajadust riigi osalust säilitada kord kolme aasta jooksul. Ettepanek osaluse võõrandamiseks tehakse, kui riigi osalemise eesmärgid on täidetud või nende saavutamine ei ole enam vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles