Swedbank alustas Eesti suurima investeerimisettevõtte Infortari aktsia analüüsimist ja sai ostusoovituse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Lõppeva börsiaasta kõige olulisem sündmus oli Infortari börsileminek. Pidulikku börsikella helistavad ettevõtte juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja tegevjuht Martti Talgre. 
Lõppeva börsiaasta kõige olulisem sündmus oli Infortari börsileminek. Pidulikku börsikella helistavad ettevõtte juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja tegevjuht Martti Talgre. Foto: Mihkel Maripuu

Infortar asutati 1997. aastal eesmärgiga osta Tallink välja. Esialgu keskenduti Tallinki arendamisele, kuid alates 2004. aastast sisenes ettevõte ka kinnisvara valdkonda. Jõuliselt sisenes ettevõte energeetika valdkonda 2016. aastal, kui Infortar omandas Eesti Gaasi. Aastal 2023 ostis Infortar Läti gaasivõrguettevõtte Gaso, teatas Swedbank.

«Meie hinnangul on igal ettevõtte põhisegmendil tugev konkurentsieelis ning Infortari tuleks vaadelda kapitali genereerimise võimest lähtudes. Prognoosime, et ettevõte suudab teenida pika aja jooksul omakapitali tootlust (ROE), mis ületab 10 protsenti,» ütles Swedbanki Balti aktsiauuringute analüütik Kaimo Aljas.

Võimalus pääseda Eesti suurima investeerimisettevõtte pardale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles