Bigbanki juht: turul tegutseb laenuandjaid, kelle eesmärk on teeninda inimeste võlgu jäämise pealt (1)

PM Majandus
Copy
Bigbank
Bigbank Foto: Erik Prozes / Scanpix

Kesksuveks peavad inkassofirmad taotlema finantsinspektsioonilt tegevusloa ning ühtlasi hakkab viimane ka nende tegevuse üle järelevalvet tegema. Mida taoline muutus laenuturule kaasa toob, arutleti Äripäeva raadio saates «Triniti eetris».

Bigbanki juhi Martin Läntsi sõnul aitab muutus kaasa kauboikapitalismi kadumisele, sest turul tegutseb ka laenuandjaid, kelle eesmärk on olnud teeninda inimeste võlgu jäämise pealt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et valitsus kiitis heaks inkassofirmade seaduseelnõu, millega peavad võlgnevuste sissenõudmisega tegelevad inkassod taotlema finantsinspektsiooni tegevusloa ja neile kehtestatakse tegevusnõuded.

«Laenu, järelmaksu või liisingu tasumisega hätta jäädes on alati parim lahendus proovida laenuandjaga kokkuleppele jõuda, olgu selleks siis tähtaja pikendamine või intressi langetamine. See on laenuvõtjale alati soodsam variant kui inkassoni jõudmine. Siiski jõuavad paljud võlgnevused inkassode kätte. Nüüd tagatakse see, et inkassode tegevus muutub läbipaistvamaks ja võlgnikke ülemäära ei survestata,» sõnas rahandusminister Mart Võrklaev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles