Jurist selgitab: kui palju maksab internetis solvamine (2)

PM Majandus
Copy
Advokaadibüroo Hedman jurist Kaire Sepper.
Advokaadibüroo Hedman jurist Kaire Sepper. Foto: Advokaadibüroo Hedman

Värskelt valminud analüüsist tuleb välja, et keskmiselt tuleb internetis laimajal kahjuhüvitisena välja käia vähemalt paarsada eurot ning võib eeldada, et tulevikus hüvitised suurenevad, kirjutab advokaadibüroo Hedman jurist Kaire Sepper.

Eesti kohtud on võtnud seisukoha, et laimamise eest tuleb vastutada. Advokaadibüroo Hedman jurist Kaire Sepper tõi kohtupraktikale ja riigikohtu analüüsile viidates, et kahjuhüvitis ei tohi olla sümboolne ja vabandamine rikkumist ei heasta. «Kohus võib vabandamist arvesse võtta kahjuhüvitise suuruse määramisel, kuid hüvitise suurus sõltub siiski rikkumise raskusest ja rikkuja süüst. Arvesse võetakse ka poolte majanduslikku olukorda, rikkumise kestvust ja intensiivsust ning mitmeid muid asjaolusid,» loetles Sepper.

Laimata saab nii kommentaariumis, sotsiaalmeedias kui ka näiteks koosoleku protokollis ja e-kirjas või kasvõi autole laimavaid väljendeid peale kraapides. «Eesti kohtud on praegu veel eriarvamusel, kas kahe inimese vahelises erakirjavahetuses võib toimuda laimamine või mitte,» lisas Sepper.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles