Nordicat tabanud krahhi hakkab lähemalt uurima prokuratuur (7)

Erkki Erilaid
Copy
Kliimaminister Kristen Michal (vasakul) ütleb erikontrolli järeldustele tuginedes, et lennufirma Nordica ei hinnanud äririske adekvaatselt, pikalt ettevõtet juhtinud Jan Palmer aga leiab, et ettevõte tegutses omaniku ootuste järgi.
Kliimaminister Kristen Michal (vasakul) ütleb erikontrolli järeldustele tuginedes, et lennufirma Nordica ei hinnanud äririske adekvaatselt, pikalt ettevõtet juhtinud Jan Palmer aga leiab, et ettevõte tegutses omaniku ootuste järgi. Foto: Kollaaž

63 miljonit eurot maksumaksja raha neelanud riiklikus lennufirmas Nordica oli kord käest lastud, nentisid ettevõtte kurba saatust uurinud audiitorid.

Mullu juulis sai ilmsiks, et Nordica majandusnäitajad on muutunud väga kiiresti väga halvaks. Kahjumlik tegevus jätkus ning üheksa kuuga kogunes miinust rekordilised 12 miljonit eurot. Halvad tulemused viisid Nordica likviidsuskriisi ja ministeeriumis kardeti novembris, et lennufirma muutub maksejõuetuks. «Ettevõtte juhtkond võttis suuna laienemisele, aga riske seejuures piisavalt ei hinnatud. Samuti olid puudulikud uute investeeringute analüüsid. Teatud lepingute sisu, nendega kaasnevaid piiranguid ja riske hakati analüüsima alles pärast lepingu sõlmimist ja probleemide ilmnemist,» tõi erikontrolli lõppraportis välja kliimaminister Kristen Michal (Reformierakond).

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles