Armin Karu 13 miljonit maksev kaerajoogitehas alustas Türil tootmist

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
25.09.2023, Türi. YOOK kaerajoogitööstus. Pildil Katre Kõvask.
25.09.2023, Türi. YOOK kaerajoogitööstus. Pildil Katre Kõvask. Foto: Dmitri Kotjuh

Türil alustas tootmist Baltimaade esimene kaerajoogitehas, millesse Eesti ettevõtjad on investeerinud üle 13 miljoni euro.

Enam kui 2200 ruutmeetri suurune tootmiskompleks annab uue hingamise ligi sajandipikkuse ajalooga Türi piimatööstusele ning pakub praegu tööd 15 inimesele.

«Suudame ühes vahetuses toota aastas maksimaalselt 20 miljonit liitrit kaerajooke ja meie selge siht ning suund on edukas eksport. Alustame oma koduturust – Balti riikidest, kuid selle kõrval on täna sihikul näiteks Aasia ja Laheriigid, samuti soovime kanda kinnitada Põhja- ja Lääne-Euroopa riikides,» rääkis YOOK Productioni juht Kaire Kõvask.

Esmavalikus toodetakse tehases kolme toodet: mahedatest täisterakaerahelvestest valmistatud gluteenivaba baristajooki, orgaanilist jooki ja kaltsiumiga rikastatud kaerajooki.

«Kaerast valmistatud piimaalternatiivid on globaalses kasvutrendis, allergeenivabad ning väga madala keskkonna jalajäljega ning tänu sellele ka kõige jätkusuutlikum alternatiiv tavapiimale,» lisas Kõvask.

Tehase rajamist finantseeriva Coop Panga ärikliendi finantseerimise äriliini juht Lehar Kütt tõi välja investeeringu piirkondliku tähtsuse. «YOOK Production ASi juhid ja omanikud on suure juhtimis- ning ettevõtluskogemusega ning teinud tehase edukaks käivitamiseks ära suure töö. Tunnustame keskkonnasõbralike ja ambitsioonikate plaanidega ettevõtte ja tootmishoone tööle seadmist Kesk-Eestis, sest see panustab uute töökohtade loomisega kohaliku elu arengusse ja samal ajal aitab saavutada ka suuremaid toiduainetööstuse- ja kliimaeesmärke,» kommenteeris Kütt.

YOOK Production AS omanikud on Eesti ettevõtjad Armin Karu, Martin Kangur, Paavo Pettai ja Mark Eikner, kellele lisaks on tootmiskompleksi valmimist rahastanud COOP Pank ja PRIA ning ettevõtte protsesside digitaliseerimisele on õla alla pannud EIS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles