Pärnits ostab soomlased Ülemiste linnakust välja

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Ülemiste Keskuse juht Guido Pärnits on ka Ülemiste linnaku suuromanik.
Ülemiste Keskuse juht Guido Pärnits on ka Ülemiste linnaku suuromanik. Foto: Madis Veltman

Mainor Ülemiste AS sõlmis 9. veebruaril lepingu kõikide Technopolis Ülemistele kuuluvate aktsiate ostuks ja saab Ülemiste City ainuarendajaks. Tehingu lõpuleviimiseks on vaja konkurentsiameti luba.

Viimati kuulus Baltimaade suurim ärilinnak Ülo Pärnitsa ainuomandisse 15 aastat tagasi. 2010 lõid Mainor Ülemiste ja Soome börsifirma Technopolis Plc ühisettevõtte Technopolis Ülemiste, millest eestlastele kuulus 49 protsenti ning Technopolisele 51 protsenti. Ligikaudu kolmandik Ülemiste City arendatavast pinnast läks seejärel Technopolise omandusse.

Mainor Ülemiste nõukogu esimees ja Ülemiste linnaku suuromanik Guido Pärnits ütles, et hindab kõrgelt võimalust osta ettevõte, mis võimaldab Ülemiste Cityt efektiivselt arendada. «Isa müüs olulise osa oma ärist keerulisel aastal ja meie teeme kaua planeeritud tagasiostutehingu samuti majanduslikult keerulisel ajal, mis võib tunduda mõneti ootamatu sammuna. Igal juhul olnuks tal meie üle hea meel. Raskused on selleks, et neid ületades tugevamaks ja targemaks saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles