Facebook tegi investoritele ilusa sünnipäevakingituse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Meta asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg käis eelmisel nädalal USA parlamendi ülemkojas selgitusi andmas.
Meta asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg käis eelmisel nädalal USA parlamendi ülemkojas selgitusi andmas. Foto: Annabelle Gordon

Eelmisel pühapäeval 20-aastaseks saanud Facebook tegi investoritele väga ilusa sünnipäevakingituse. Emafirma Meta tegi neljanda kvartali kasumi kolmekordsest kasvust raporteerides teatavaks, et hakkab maksma dividende.

Seega on nüüd Microsofti ja Apple’i kõrval veel üks tehnoloogiahiid, kes aktsionäridele omanikutulu maksab. Tõsi, nn seitsmest vaprast ettevõttest, kes viimasel ajal USA aktsiaturgudel laineid löövad, maksab dividende ka Nvidia, aga Alphabet, Amazon ja Tesla seni veel omanikutulu ei maksa.

Head uudised lennutasid Meta aktsia hinna nädal tagasi enam kui viiendiku võrra ülespoole, tuues naeratuse näole nii asutajale ja tegevjuhile Mark Zuckerbergile kui ka tuhandetele teistele sotsiaalmeediaettevõtte aktsionäridele.

Tegelikult pole Meta enam ammu pelgalt sotsiaalmeediaplatvorm, vaid pigem tarkvarakonglomeraat, kellele peale Facebooki kuuluvad sotsiaalmeediaplatvormid Instagram ja WhatsApp, aga kes investeerib ka hiigelsuuri summasid virtuaalreaalsuse tehnoloogiasse, mida ettevõte eesotsas Zuckerbergiga kutsub metaversumiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles