Statistika: virtuaalkaardiga maksmine muutub aina populaarsemaks

PM Majandus
Copy
Virtuaalkaardiga maksmine. Pilt on illustratiivne.
Virtuaalkaardiga maksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Jack Sparrow / Pexels

Aina suurem hulk inimesi on lisanud enda pangakaardi virtuaalsesse rahakotti, näitab LHV statistika. Aina rohkem kaardimakseid tehakse just Apple Pay ja Google Pay lahenduste abil.

Virtuaalses rahakotis (nt Apple Wallet) olevate kaartide kasutus on tõusuteel: kui 2022. aastal tehti LHV pangas kõikidest kaarditehingutest 13 protsenti virtuaalkaartidega, siis mullu oli nende osakaal juba 17 protsenti.

Kõige populaarsem lahendus oli eelmisel aastal Apple Pay, mida kasutati 14 protsendi kaarditehingute puhul, järgnes Google Pay kolme protsendiga.

LHV jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul on viipemaksed Eestis väga populaarsed ning mugavad ja turvalised.

Aastaga on toimunud märgatav kasv

LHV kassaterminalide statistika põhjal on virtuaalses rahakotis olevate kaartide osakaal veelgi suurem – mullu detsembris tasuti LHV terminalides 31 protsendi ostude eest virtuaalkaardiga (aasta varem 20 protsenti). Internetimaksete puhul on virtuaalkaartide kasutus veidi madalam: detsembris tehti 14 protsenti LHV vahendatavatest maksetest virtuaalkaardiga.

Mullu detsembris oli Apple Pay kaudu tehtud tehingu keskmine summa 21 eurot, Google Payl 19 eurot ning Garmini ja Fitbiti puhul vastavalt 17 ja 14 eurot. LHV eraklientide keskmine tehingu summa oli samal kuul 27 eurot.

Pangakaarte saab Apple Paysse lisada Walleti kaudu, Androidi puhul tuleb pangakaart lisada Google Paysse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles