Nordeconi käive vähenes, ettevõte tuli kvartalikahjumist välja

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Nordeconi kontor.
Nordeconi kontor. Foto: Sander Ilvest

Nordeconi neljanda kvartali käive vähenes aastaga 6,8 protsenti, 78 miljoni euroni. Ettevõte ronis välja 52 000 euro suurusest puhaskahjumist ja teenis neljandas kvartalis 2,4 miljoni eurose puhaskasumi.

Ehitusturg on olnud viimastel aastatel väga kiires muutuses. 2023. aastal ilmestasid turgu mitmed trendid, mis said alguse 2022. aastal ja on väga tugevalt mõjutanud ehitussektoris tegutsevate ettevõtete käekäiku. Kõrget pingestatust hoiavad eelkõige kõrge inflatsiooni ja kõrgete intressimäärade keskkond, teatas ettevõte.

Vaatamata ehitushinna indeksi tõusule on nõudluse vähenedes ehituse sisendhinnad aasta teisel poolaastal pigem stabiliseerunud. See ei ole aga veel piisav nõudluse koheseks kasvuks, kuna planeeritud ressurssidega ei ole võimalik enam kavandatud investeeringuid teha. Sama tendents mõjutab otsuseid nii era- kui ka avalikus sektoris. Jätkuvalt otsitakse võimalusi viia varem koostatud äriplaanid sisendite olulise muutusega kooskõlla ning see muudab ehituseelsed protsessid väga pikaajaliseks. Pakkumuse esitamise ja lepingu sõlmimise vaheline aeg võib olla mitmeid kuid pikk ja seda ka avaliku sektori hangete puhul. Turgu mõjutavad jätkuvalt avaliku sektori investeeringud, mis tervikuna vähenevad ka 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles