Coop Pank: tähtajaliste hoiuste intressid on languses

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Vanaaegne rahakassa.
Vanaaegne rahakassa. Foto: Romet Kreek

Kui möödunud aastat iseloomustasid kiirelt üles liikunud intressid, siis nüüdseks toimub rahaturgudel korrektsioon: langustrendis on nii euribor kui ka tähtajaliste hoiuste intressid. Sellest võidavad laenajad, kuid kaotavad hoiustajad, kirjutab Coop Pank Eesti hoiuseturgu analüüsides.

Coop Panga finantsjuhi Paavo Truu sõnul olid Eesti pankade tähtajaliste hoiuste intressid viimase 12 kuu jooksul Euroopa kõrgeimad, kuid nüüd on märgata nende langemist. «Intresside langustrend on alanud tänu Euroopa Keskpanga rahapoliitilistele otsustele ja inflatsiooni taandumisele. Meil ei ole võimalik neid muutusi ignoreerida ja sellepärast on näiteks ka Coop Pank korrigeerinud tähtajalistele hoiustele makstavaid intresse. Oleme langetanud keskmisi ja pikkade tähtaegade hoiuste intresse juba alates detsembrist, sest näeme, et majandust jahutav kõrgete intresside ajajärk on lõppemas ja see on ka rahaturgude üleüldine ootus,» sõnas Truu.

Alates 6. veebruarist 2024 maksab Coop Pank 3–17 kuu pikkuse tähtajaliste hoiuste eest 3,5–3,75 protsenti aastaintressi ning 18 kuu ja pikemate tähtaegadega hoiuste eest 2,0–3,0 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles