Tallinna korterite ruutmeetri hind kukkus kolinal

PM Majandus
Copy
Uuselamurajoon
Uuselamurajoon Foto: Eero Vabamägi

Kuigi jaanuaris tehti Tallinna korteritega 533 tehingut, mida on kolmandiku vähem kui detsembris ning keskmine ruutmeetri hind langes 2883 eurole ehk ligikaudu 14 protsendi võrra, on turg palju aktiivsem kui aasta tagasi jaanuaris, kommenteeris 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

«Nüüdsest peegeldab statistika tegelikku turuseisu ja on edaspidi rahvakeeli öeldes võllivaba ehk keskmist hinda ei tõsta reaalsusest kõrgemale võlaõiguslepingud, mis sõlmiti poolteist või kaks aastat tagasi kuuma turu tingimustes,» nentis 1Partneri juht Martin Vahter, kelle sõnul olid detsembri tehinguaktiivsus ja rekordhinnad selgelt seotud paljude kõrge hinnaga uusarenduste valmimise ja lõplike tehinguteni jõudmisega.

Kalleim korter müüdi Tallinnas jaanuaris 891 000 euroga ning odavaim 6082 euroga. Kokku tehti Tallinnas kinnisvaraga 669 ostu-müügitehingut, eelmise aasta jaanuarikuus 575. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli ligikaudu 106 miljonit eurot, mis on küll ligi poole vähem kui detsembris, kuid samas 16 protsenti rohkem kui eelmise aasta jaanuarikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles